Thursday, May 5, 2016

iPhone Popülerler Listesinde Yok -! Haber Şefi

<-! Hsefi.esnek ->

Akıllı telefon sektöründe kıran kırana geçen rekabet sonucu, her marka en iyi olabilmek adına yeni cihazlarını görücüye çıkartıyor. Şuan için bu sektörün önde gelen isimleri, amiral gemilerini piyasaya sürmüşken AnTuTu Benchmark 2016′nın ilk çeyreğindeki en popüler cihazların listesini açıkladı.

 

Listede iPhone Yok

 

AnTuTu’da açıklanan listenin detaylarına girmeden önce ilk olarak iPhone ‘nun bu listede yer almadığını belirtelim. Söz konusu durum AnTuTu’dan kaynaklanan bir problem değil. AnTuTu verilerine göre 2016′nın ilk çeyreğindeki en popüler 10 cihaz arasında herhangi bir iPhone modeli yer almıyor. Diğer telefonlar popülerlik konusunda iPhone’nun bir hayli önüne geçmiş durumda.

 

Samsung Listeye Ambargo Koymuş Durumda

 

Listeye göz atacak olursak ilk 5 sıranın Samsung cihazlar tarafından kapatıldığını görüyoruz. Şu sıralar Galaxy Note 6 ‘nın sızıntıları gündemi meşgul ederken, fiyatında biraz düşüş yaşanan fakat performans olarak hala sektörün en iyilerinden birisi olan Galaxy Note 5 listede zirvede yer alıyor. İkinci sırayı Galaxy S6 alırken, üçüncü sırada Galaxy S6 Edge yer alıyor. Dördüncü olarak Galaxy S6 Edge + ‘ı gördüğümüz listede beşinciliği ise Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S7 elde etmiş durumda

<-.! mbAd (mid 1) -> <-! hsefi. esnek -> <-! / mbAd (mid) ->

Çinli Üreticiler Listeye Girdi

 

Son dönemde akıllı telefon sektörünün en hareketli üyeleri kuşkusuz Çin merkezli firmalar. Sürekli olarak dünya genelinde pazar paylarını arttırmayı başaran Çinli üreticilerden Xiaomi ‘nin Redmi Note3 ve Redmi note2 modelleri altıncı ve yedinci sırayı elde etmiş durumda.

 

En İyi Çipset Qualcomm Snapdragon 820

 

AnTuTu tarafından açıklanan bir diğer liste ise en iyi performans veren çipsetlerle alakalı. Bu listede zirve beklendiği gibi Qualcomm ‘un şuan için en iyi çipseti olan Snapdragon 820 . Snapdragon 820 ‘yi Apple A9 takip ederken üçüncülüğü ise Samsung tarafından üretilen Exynos 8890 yer alıyor.

 iPhone Popülerler Listesinde Yok!

<-! hsefi.esnek ->
Haberi Puanlayın: Berbat Çok iyi



LikeTweet

No comments:

Post a Comment